Bylinná bílá čokoláda s thajským hořkým melounem - strong

 

jedinečná funkční bylinná čokoláda s thajským hořkým melounem, extra silná a jemná, s velmi dlouhou hořko-sladkou dochutí; hmotnost (netto): 50 g; min. trvanlivost do: 02/2025, původ: Česká republika

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
Varianta
129 Kč 254 Kč 375 Kč 492 Kč 605 Kč od 129 Kč    
Značka NepustilTea-original
Kategorie čokoláda s hořkým melounem
 

FUNKČNÍ POTRAVINA

Čokoládu s hořkým melounem (4) lze považovat za funkční potravinu (1), (2), která svými vlastnostmi (složením, působením a specifickými funkcemi) přispívá:
k pozitivnímu ovlivnění fyzického a duševního stavu; k posílení biologických obranných mechanismů; k ochraně před metabolickým syndromem (5) (specifickým onemocněním); k podpoře organismu při rekonvalescenci a k optimalizaci využití energie (například při sportu).

SLOŽENÍ (18)

kakaové máslo (40%) + sušená třtinová šťáva + mléko + thajský hořký meloun (1%)
čokoláda neobsahuje emulgátory, jiné tuky, barviva, rafinovaný cukr ani konzervanty

PŮVOD, BALENÍ A SKLADOVÁNÍ

Česká republika; čokoláda je balena ve dvou obalech určených pro potraviny (16), čokoládu nevystavujte vyšším teplotám (17)

DOPORUČENÁ KONZUMACE a "TEAPAIRNIG"

neomezeno = dle chuti a potřeby (3); párování čokolády s čajem je jednoduché :-), čokoláda se velmi hodí k nálevu z hořkého melounu a v podstatě k jakémukoliv chuťové svébytnému pravému čaji (19), nepřeberně množství chuťových zážitků poskytuje snoubení čokolády s různými pokrmy a nápoji (13)

OJEDINĚLÁ CHUŤ A DOCHUŤ

čokoláda svou specifickou silnou chutí (po hořkém melounu) dobře zahání chuť na sladké, je extra silná a jemná, s velmi dlouhou příjemnou dochutí, která se těžko popisuje = musíte jí totiž zkusit (11)

VÍTE, ŽE:

- hořký meloun/okurka je zelenina, která se často konzumuje v tzv. "modrých zónách" (8), kterých je na světě jen pár a lidé se v nich dožívají vysokého věku
- hořký meloun patří mezi zeleninu (byliny), která umí likvidovat Helicobacter pylori (6) v trávicím traktu (v žaludku) a reguluje (snižuje) hladinu krevního cukru (7)
- hořký meloun působí (pozitivně) při postižení tzv. metabolickým syndromem (5)
- hořký meloun se - v místech kde neroste - používá jako bylinný čaj ve formě nakrájených usušených plátků (i ve formě drcené či prášku)
- příprava nápojů z hořkého melounu je snadná - používáme vroucí vodu, luhujeme dle chuti a zhotovíme opravdu hodně čaje (9)
- díky zamletí hořkého melounu obsahuje čokoláda i vlákninu
- správně vyrobená bílá čokoláda, jejímž základem jsou pouze tři suroviny = kakaové máslo, cukr a mléko, je obvykle mléčně sladká; čokoláda s hořkým melounem je však mléčně sladká a hořká zároveň - všechny chutě jsou propojeny v zajímavou, téměř návykovou kombinaci :-)
- variace hořkých a sladkých chutí, zaoblených mlékem a zesílených nefalšovaným kakaovým máslem je jako něžné pohlazení, které jen tak nepomine
- čokoláda se hodí k výrobě dezertů, pěn, jako poleva i k ozdobě (kupř. dortu cheesecake) 
- teplé kaše (jáhlová, rýžová, pohanková...) ozdobené strouhanou čokoládou jsou doslova famózní (12)
- hořký meloun zamletý to čokolády má mimoevropskou bio certifikaci TH-BIO-152-THAILAND (14)
- v čokoládě je použita sušená třtinová šťáva, která je ryze přírodním nerafinovaným produktem a výborným zdrojem energie při vyčerpání a zátěži (15)
- čokoláda je vyrobena metodou "hand made" - tedy ručně, stejně tak je ručně balena do dvou obalů, poskytujících čokoládě dokonalou ochranu (16)

P1010017_NepustilTea

071B_oriznute

LEGENDA, ODKAZY A POZNÁMKY

(1) funkční potraviny - musí být skutečnými potravinami, nesmí mít tabletovou ani práškovou formu a jako běžné potraviny by se měly (poměrně často) konzumovat; funkční potravina musí obsahovat významně vyšší množství látek, které mají prokazatelný a prokázaný příznivý efekt na zdraví (zdroj: Fórum zdravé výživy)
(2) funkční potravina (zdroj: WikiSkripta)
(3) čokoláda patří mezi potraviny, lze jí tedy relativně konzumovat "bez omezení" (s ohledem na obsah byliny maximálně 8 tabulek denně)
(4) hořký meloun - samostatné webové stránky byliny - www.BitterMelonTea.cz
(5) metabolický syndrom (článek na webu CajovaSkolka.cz)
(6) bakterie Helicobacter pylori (článek na webu CajovaSkolka.cz)
(7) pozitivní ovlivňování hladiny cukru v krvi lze prezentovat = tvrzení patří mezi tzv. "povolená zdravotní tvrzení" legislativou EU - viz seznam "on hold":

on_hold_momordica

"vztah momordiky ke zdraví" (přepis z tabulky): reguluje hladinu glukózy v krvi (tj. udržuje správnou hladinu krevního cukru (glukózy) v krvi)

(8) modré zóny (článek na webu CajovaSkolka.cz)
(9) příprava čaje z hořkého melounu (článek na webu CajovaSkolka.cz)
(10) každé balení je opatřeno etiketou v českém jazyce, s uvedením informací dle platných právních předpisů a s upozorněními (adekvátními bylinnému čaji)
(11) pokud čokoládu správně ochutnáte (viz článek) a nebude již nic jíst a pít, bude vám příjemná dochuť ("aftertaste") v ústech přetrvávat velmi dlouho
(12) rozhodně nezapomeňte přidat plátky pomeranče a případně lehce osolit
(13) nebojte se experimentovat; zkuste čokoládu i s nápoji, které byste k ní zrovna nepili... (dobré pivo, whisky či káva); zajímavé jsou kombinace čokolády i s jinými pochutinami (ořechy, sušené ovoce...) ale i se sýry... :-); více o párování čokolády s čajem se dočtete v článku "Párování čaje s jídlem-01"

novy_skne-certifikaci_carousel
(14) USDA ORGANIC = "bio USA", Organic Thailand = certifikace organického zemědělství, TH-BIO-152-THAILAND = "thajské bio"
(15) hlavní složkou sušené třtinové šťávy je sacharóza (65 % hmotnosti v sušeném stavu), dále (v menší míře) obsahuje glukózu a fruktózu, mnoho vitamínu A, některé vitamíny skupiny B,  vit. C, vit. D a vit. E; z minerálních látek jsou nejvíce obsaženy vápník, železo, draslík, fosfor, hořčík, měď, zinek a mangan
(16) čokoláda je balena v obalech určených pro potraviny (uzavřený sáček z tatrafánové fólie) a vložena do třívrstvého sáčku se zipem, který čokoládu dokonale chrání proti světlu a vlhkosti; zipový sáček je uzavřen ne však zavařen - uvnitř zůstává čistý a můžete jej dále použít dle libosti; každé balení je opatřeno etiketou v českém jazyce, s uvedením informací dle platných právních předpisů a s upozorněními (adekvátními bylinnému čaji); v sáčku je vložena rozšiřující informace o čokoládě (jak správně skladovat čokoládu - viz článek)
(17) ideální teplota skladování čokolády je mezi 13 a 21 °C; vyšší teplota může vést k jejímu roztátí a nižší teploty podporují výsev tukového nebo cukrového výkvětu (oba stavy nejsou překážkou ke konzumaci čokolády)
(18) výživové údaje (nutriční hodnoty) ve 100 g čokolády: energie: 630kCal/2638kJ; tuky: 49 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 30 g; sacharidy: 38 g;
z toho cukry: 38 g; bílkoviny: 9 g; sůl: 1,3 g
(19) v kombinaci s pravým čajem bílým, zeleným, žlutým, polozeleným, černým či tmavým - např. shu pchu-erem, což vyzkoušet doporučuji

xxx